A leendő első osztályos tanítók bemutatkoznak:

Korózs Katalin az 1. é osztály tanítója

Több mint 20 év tanítási tapasztalattal a hátam mögött kezdek a 2019/20-as tanévben ismét 1. osztályosokat tanítani. Mind a tehetséggondozásban, mind a lassabban haladók felzárkóztatásában nagy gyakorlatom van.

Szülőként is átéltem az iskolakezdés örömeit és nehézségeit, tudom mit jelent elkezdeni az iskolai tanulmányokat. Ésszel és szívvel – szoktam mondani. Mit jelent ez?

Igyekszem minden kis gyereket a képességei szerint fejleszteni, mindenkiben megtalálni a benne rejlő értéket.

A tevékenykedtető, élményt adó, felfedező, játékos tanulást részesítem előnyben. Sok dicsérettel, pozitív megerősítéssel ösztönzöm a tanulóimat. Fontos számomra az érzelmileg biztonságos környezet megteremtése, ahol szabad hibázni. Törekszem arra, hogy törődéssel, figyelemmel és empátiával forduljak a gyerekek felé.

A digitális tananyagokat is szívesen használom annak érdekében, hogy színesítsem az olvasás, írás, számolás tanítását.

Nagy változás előtt áll az óvodás gyermek, ezért fontosnak tartom, hogy fokozatosan (játék, vers, mese, mondóka, alkotás, ének, mozgás segítségével) vezessem be őket az iskola világába. Számítok a szülők támogatására. Szeretettel várom jövendő tanítványaimat!

 

Havasi Andrea az 1. z osztály tanítója

2001-ben szereztem tanítói diplomát Budapesten az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán.

Főiskolásként másfél évig óvónőként is dolgoztam, ami a mai napig meghatározó szerepet tölt be az életemben, különösen ilyenkor, amikor elsős gyerekekkel kezdek dolgozni. Tisztában vagyok az ovis napirendjükkel, szokásaikkal és iskolakezdéskor ezek figyelembevételével alakítom az első hónapokat.

Itt, a Pécsi Sebestyén Ének-Zenei Általános Iskolában töltöttem a gyakorlati időmet. Azon kevesek közé tartozom, akinek olyan mentora volt, aki emberileg és szakmailag a legkiválóbbak közé tartozott az intézményben. Tőle tanultam mindent és tanulok a mai napig.

Nagyon szeretem a gyerekeket, élvezem a velük való közös munkát. Úgy gondolom, hogy eredményesen akkor tudunk együtt dolgozni, ha a gyerekek és köztem baráti kapcsolat van, ugyanakkor a tisztelet egymás iránt kölcsönös. Arra törekszem, hogy a tanulóim minőségi tudást kapjanak és szívesen jöjjenek iskolába, élvezzék az itt eltöltött órákat. Jó hangulatban, családias légkörben jobban megy a tanulás.

A tanórákon mindenki a saját tempójában halad, figyelembe véve az egyéni képességeket. Figyelek arra, hogy játékos formában, szinte észrevétlenül jussanak a gyerekek a tudáshoz. Az önálló munka mellett sokszor párban és csoportban is dolgozunk, ezzel is előkészítve a későbbiekben is igen fontos megfelelő kommunikációs készséget és problémamegoldó képességet. Igyekszem talpraesett, együttműködő és minden helyzetben magát feltaláló gyerekeket nevelni a négy év során. Teszem ezt úgy, hogy az osztályban törekszem az igazságosságra, próbálom minden kisgyerek lelki egyensúlyát és biztonságérzetét óvni.

Nagyon sok szeretettel várom a leendő elsős gyerekeket!

Fontos időpontok:

Nyílt nap óvodásoknak és szüleiknek 2019. február 12.  8- 11 óra között

Zenei meghallgatás 2019. március 5. 9-12 óra között és 2019. március 6. 14-17 óra között.

Minden szerdán 16. 30-tól 17. 15-ig iskolai előkészítő foglalkozásokat tartunk.

Tájékoztatást kaphatnak az iskola telefonszámán: +36-1 3691-826,

és e-mailben a suli@pecsisebestyen.hu-n.

További információhoz juthatnak iskolánk Facebook oldalán: https://www.facebook.com/pecsisuli1883

 

Közzétéve