Erzsébet tábor Erdélyben – 2018.

Ivói Erzsébet tábor

A nyári szünetben, augusztus 5 és 11 között, iskolánk 50 tanulója és 4 tanára Erdélyben nyaralt, pontosabban a Madarasi Hargita lábánál, az Ivó fürdőn található Erzsébet táborban töltöttünk el egy csodálatos hetet.

Már az odautazás is nagyon izgalmas volt, hisz a legtöbben még sose utaztunk hálókocsival és sok gyereknek ez volt az első alkalom, hogy több napig távol volt szüleitől. Az utazás nagyon hosszú volt, délután indultunk és másnap reggel érkeztünk meg Gyergyószentmiklósra, ahonnan buszokkal mentünk tovább Ivóba. A Keletiben az Erzsébet táboros segítők, a „tesók” is csatlakoztak hozzánk. Ők a tábor alatt végig velünk voltak és ők szervezték az izgalmas versenyeket is. Mindenki kapott tőlük egy kis ajándékot, azaz egy tornazsákot melyben volt egy Erzsébetes egyen póló, egy törülköző, baseball sapka és kulacs.

Miután átmentünk a határon aludnunk kellett volna … De aludni otthon is lehet, itt meg minden olyan új, olyan izgalmas volt, mire belefáradtunk a beszélgetésbe és végre elcsendesedett minden fülke már jöttek is tanáraink ébreszteni. Megérkeztünk. Kezdődhet a nagy kaland…

A szállásunk nagyon szép volt, a szobák beosztását még a vonaton megbeszéltük, így mindenki a barátaival lehetett. Rajtunk kívül még két másik magyarországi iskolából is voltak gyerekek, velük a tábor végére már nagyon jól összebarátkoztunk.

Madarasi Hargita

Már első nap egy hosszabb túrával kezdtünk, felmásztunk a Madarasi Hargitára, ami 801 méter magas és a székelyek szent hegyének is nevezik. Gyönyörű volt a táj, nagyon messzire ellátszott, mindenfele nagy hegyek voltak. A Turulos szobor körül egész kopjafa erdő volt, sok-sok koszorúval. Mi is vittünk egy kis koszorút, a szalagján iskolánk nevével. A kopjafák között áfonyát is találtunk.

A túra fárasztó volt (főleg azoknak akik éjjel nem aludtak), de megérte.

Délután táncház volt, eleinte mindenki vonakodott, de aztán rájöttünk, hogy ezeket a lépéseket mi mind tanultuk már táncórán, egyre jobban belejöttünk és élveztük a táncot.

Este óriási tábortűzet raktak a tesók, körbeültük és énekeltünk.

Második nap a közeli Vadasparkban sétáltunk. Voltak őzek, szarvasok, róka, vaddisznó és a végén lovakat is simogathattunk, miközben gyönyörű helyeken túráztunk. Medve sajnos nem volt, pedig az izgi lett volna J

A vadasparkban

Az „Erzsébet” vetélkedőn nagyon sok érdekes dolgot tudtunk meg arról a királynéról, akiről a tábort elnevezték.

Az éjszakai bátorságpróbán nem volt kötelező részt venni, de megérte. Rengeteget nevettünk és mindenkinek sikerült teljesítenie a feladatokat.

Az a nap is szuper volt, amikor egész nap strandoltunk Szentegyházán. Mindkét medence vize „borvíz”, az egyik nagyon meleg volt, sokan járnak oda gyógyulni.

A táborban volt még tábori olimpia, Ki mit tud verseny, ahol a mi sulink kapta a legtöbb díjat,  esténként diszkó volt és egy fúvós zenekar is fellépett, akik modern zenéket meg filmzenéket játszottak és a végén már mindenki táncolt.

Nagyon gyorsan eltelt ez a pár nap, de még utolsó napra is tartogattak számunkra meglepetéseket. Délelőtt egy vízifűrésznél voltunk, délután a parajdi sóbányában, Farkaslakán, Tamási Áron sírjánál és a Csíksomlyói templomnál.

A vonatunk este indult vissza, előtte elbúcsúztunk a gyönyörű tájaktól és új barátainktól.

Nagyon szuper hét volt, kár hogy olyan gyorsan eltelt.