Októberi 1. túra

Október 12-én ismét útra indult a Nótázó Túrázok.
Megismerkedtünk a fogaskerekűvel, amely a Széchenyi-hegyig vitt minket. Innen a zöld jelzésen indult a túra Normafáig, ahol ismét megcsodáltuk a gyönyörű kilátást. Hogy legyen energiánk, megkóstoltuk a finomabbnál finomabb réteseket, de volt aki a hambugerre vagy a hot-dogra szavazott és voltak palacsinta pártiak is.
Ezt követően a zöld kereszt jelzésen indultunk el a Csacsi-rétre, majd a sárga jelzésre váltva gyalogoltunk tovább a Virág-völgybe. Élveztük a gyönyörű őszi erdőt, néha-néha megálltunk, hogy kipihenjük a kisebb-nagyobb kaptatókat, végül leereszkedtünk a Budakeszi útra.
Innen jött a túra legkeményebb szakasza a Hárs-hegyre. Fáradalmainkat a Csanádi-pihenőben vezettük le, majd tovább mentünk a Kaán Károly-kilátóba. Itt hosszasan gyönyörködtünk a kilátásban, majd tovább indulva megtaláltuk a Bátori-barlangot, amit szintén alaposan körbejártunk. Túránk utolsó magaslati pontja a Makovecz Imre-kilátó volt. Innen leereszkedtünk Hűvösvölgybe, ahol 12 km-el a lábunkban villamosra szálltunk. Egy rövid időre még betértünk a Városmajor játszóter
ére, majd hazafelé vettük az irányt.

Nagyon jól éreztük magunkat és várunk mindenkit a következő túrára!

Képek >>>