Kortárs Kamarazenei Fesztivál

Iskolánk növendékei 2019. november 15-én a Tóth Aladár Zeneiskolában megrendezésre került I. Kortárs Kamarazenei Fesztiválon vettek részt.

Műsoruk: Tallér Zsófia: „Round and round and round and round, reflexió két Purcell témára”, H. Purcell: Sonata in do maggiore – Largo (Gollob Imola, Sedivi Nedda, Zsótér Zsófia, Feith Adrienn), valamint Kócziás György: Scherzo, Hamar Zsolt: Három mese – Tiszavirág (Takács Hanna, Nagy Júlia, Bretka Zsombor, Groszmann Édua, Veres Flóra) volt.

Feith Adrienn tanárnő felkérésére három új kortárs kamaradarabbal gyarapodott a zeneirodalom. Kócziás György két, Tallér Zsófia egy művet dedikált kamaracsoportjainknak.

A felkészülés utolsó hetében több alkalommal is volt szerencsénk hallgatósághoz. Kedden Tallér Zsófia jött el hozzánk. Nagy megelégedéssel és örömmel gratulált a darab megszólaltatásához. A gyerekek nyár eleje óta kisebb – nagyobb szünetekkel ismerkedtek a darabbal. Eleinte nagy volt a félelem, de hamar elérkezett az az idő, amikor már sikerült megfejteni a kottát és szabad volt az út az igazi zenélés felé.

Másik vendégünk Hamar Zsolt a NFZ zeneigazgatója, karmester, zeneszerző volt. Csütörtökön végül eredményes lett a sok szervezés, egyeztetés, és „Tiszavirág” című zenekari tétel kamaraváltozatát Hannáék adhatták elő a szerzőnek. A gyerekek élvezettel hallgatták a tétel történetét, a zenei tanácsokat igyekeztek megvalósítani. Egy jó hangulatú, lelkesítő kamaraóra részesei lehettünk.

Az elmúlt 4-5 hónap gyakorlása nem volt hiábavaló. Megtapasztalhattuk a közös zenélés örömét, beérett a sokéves hangszertanulás, közel kerültünk a zenetanulás értelméhez, lényegéhez.

Szeretném megköszönni kollégáimnak – Nagy Istvánné Gabi néninek, Borhy Györgyinek, Nagy Haroldnak, hogy segítették a szakmai munkát. Külön köszönet minden szülőnek, hogy megértésükkel, támogatásukkal, lelkesítésükkel a gyerekeknek sikerült felkészülniük erre a fesztiválra.