A leendő elsős tanítók bemutatkoznak

 

Szabó Judit vagyok, leendő első osztályos tanító.

A 2020/2021-es tanévben a 20. évemet kezdem pedagógusként, s az elsőt a Pécsi Sebestyén Ének-Zenei Általános Iskolában.

Gyerekkorom óta az volt az elképzelésem, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni!

A pályámat képesítés nélküli tanítóként kezdtem, 2006-ban szereztem diplomát az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán.
Nagy gyakorlatom van a differenciált oktatásban, a lassabban haladók felzárkóztatásában.
Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyermekek óvodából iskolába való átmenetele zökkenőmentes legyen. Munkámban kiemelt fontossága van a játékos tanításnak-tanulásnak és a logikus gondolkodás fejlesztésének. Szocioterapeuta szakpedagógusként hiszem, hogy a hatékony tanulás alapja az, hogy a kisgyermek biztonságban érzi magát, ezért sok dicsérettel, pozitív megerősítéssel igyekszem növelni önbizalmukat.
Fő feladatomnak tartom a kreatív, alkotó, érzelmeit és gondolatait kifejezni tudó személyiségek kibontakoztatását. Ehhez nyújt számomra segítséget a jobb agyféltekés rajzolás és az alkotó-fejlesztő meseterápia.
Fontos, hogy az iskola világa a gyermekek számára könnyen befogadható, élményszerű legyen. Ezáltal megszeressék a tanulást és sikerélményekhez jussanak.

Hitvallásom:
“A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni és szabadságban kell elbocsátani.”   /Rudolf Steiner/

 

 

Balog-Gál Tündének hívnak, tanító és gyógypedagógus vagyok.

17 éve végeztem Debrecenben a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán. Azóta dolgozom, eleinte napközis nevelőként, majd osztályfőnökként. 2008-ban fejeztem be a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolát, gyógypedagógusként.

Ez a kilencedik tanévem a Pécsi Suliban, ahol osztályfőnökként és fejlesztő pedagógusként dolgozom. Tudásomat igyekszem folyamatosan gyarapítani, továbbképzéseken részt venni, pedagógus közösségek tagjaként figyelemmel követem az új módszereket, lehetőségeket.

Munkám során törekszem nyugodt, biztonságos környezetet teremteni a gyerekek számára, ahol jó érezhetik magukat. Fontosnak tartom, hogy minden gyerek kibontakozhasson, megtalálhassa azt, ami számára fontos, amiben jól érzi magát.

Lényegesnek tartom a szülőkkel való együttműködést, hiszen ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy a tanítás-tanulás folyamata megfelelően működhessen.

Mindig nagy felelősség egy elsős kis csapat osztályfőnökének lenni, ugyanakkor nagy lehetőség is. Látni, hogyan nőnek, ügyesednek a gyerekek a nálunk töltött évek során. Bízom benne, hogy aki a mi iskolánkat választja leendő elsős gyermekének, azért teszi, mert nálunk megtalálja azokat az értékeket, amiket mi is képviselünk, és ő szintén fontosnak tart.

„Ha egy gyerek nem tud úgy tanulni, ahogy tanítjuk, akkor úgy kell tanítanunk, ahogy ő tanulni tud.”   Ignacio Estrada


Közzétéve